آلوپسی چیست و همه چیز در مورد آلوپسی را اینجا بخوانید
آلوپسی یک واژه عمومی (یونانی) به معنای کاهش موی سر یا هر قسمتی از بدن به هر علتی است. آلوپسی علل مختلفی مانند هورمونی ، خودایمنی ، عوارض داروها ، کم خونی و …. دارد. در ادامه پاسخ سوال آلوپسی چیست را بخوانید
آلوپسی چیست و انواع آن
در جواب سوال آلوپسی چیست میتوان گفت آلوپسی مسری نیست ، عوامل ژنتیکی در کنار عوامل محیطی نقش مهمی در بروز این بیماری بازی می کند.در این بیماری سیستم ایمنی به فولیکول های مو ( ساختارهایی که مشتمل بر مو می شود) حمله کرده و باعث ریزش مو می گردد. که استرس و اضطراب آن را تشدید می کند و اغلب در افراد سالم بروز می کند. که انواع آن عبارتند از :
آلوپسی آره آتا
آلوپسی آره آتا به معنای ریزش منطقه ایی می باشد که از آن ها به عوان ریزش های سکه ایی و گرد یاد میکنند این روزی میتواند در موی کل بدن اتفاق بیوفتد و موجب تغییر در رشد و ظاهر موها شود .
این آلوپسی به ریزش سکه ایی معروف می باشد که موهای سر ، ابرو ، مژه و سایر نقاط بدن را به خود درگیر میکند و از شایع ترین نوع آلوپسی می باشد که افراد زیادی را به خود درگیر می نماید و این نوع از بیماری معمولا قابل کنترل بوده و درمان میشوند .
این نوع آلوپسی نوع دیگری را نیز دارد که در آن موها پشت سر ، پشت گوش ، دور سر ریزش پیدا میکنند و معمولا درمان در این نوع به صورت قطعی نخواهد بود .
آلوپسی توتالیس
این نوع از آلوپسی امکان ریزش در سطح سر را دارد اما معمولا موها در ناحیه ابرو و مژه حفظ میشوند و ریزش به این ناحیه سرایت نخواهد داشت .
آلوپسی یونیور سالیس
در این نوع از آلوپسی ریزش به صورت وسیع بوده و کل موهای بدن را در بر میگیرد با این تفسیر باز این نوع از بیماری در میان افراد مختلف شدت متفاوتی را دارد .
درمان آلوپسی چیست
تذکر:
در حال حاضر بیماری آلوپسی هیچگونه درمان قطعی نه تنها در ایران بلکه در هیچ کجای دنیا ندارد.
راههای موقتی برای برطرف کردن آن وجود دارد که صرفا جهت مطالعه بیشتر شما به آنها اشاره میکنیم که در اینجا به اسم درمان آورده شده است و هیچ تایید و یا تضمینی برای هیچکدامشان نداریم.
تزریق تریامسینولون استوناید(موضعی)
این روش انتخاب اول درمان در مواردی است که طاسی سکه¬ای یک یا چند ناحیه کوچک از سر را درگیر کرده است. بدین منظور معمولاً از سوسپانسیون تزریقی تریامسینولون استوناید استفاده می شود.
دیفن سیپرون
دیفن سیپرون یک آلرژن تماسی قوی می باشد که به عنوان داروی ایمونوتراپیوتیک با غلظت های مشخص در درمان آلوپسی آره تامصرف می شود.
تزریق کورتون(موضعی)
این درمان، تزریق کورتون به قسمتهای بدون موی پوست است. تزریقات معمولا ماهی یکبار در پوست و اطراف ناحیه بدون مو انجام می شود. این داروها در طاسی¬های سکه¬ای به عنوان درمان اصلی و در طاسی¬های آراتا توتال که با دیفن سیپرون تحت درمان است به عنوان درمان کمکی کاربرد دارد.
محلول ماینوکسیدول
استفاده هر ۲ بار در روز محلول ماینوکسیدیل ۵% ممکن است موجب رشد مجدد مو در قسمتهای پوست سر، ابروان و ریش در بیماری آلوپسی آره آتا شود.
کرم یا پماد آنترالین
استفاده از پماد یا کرم آنترالین می باشد. آنترالین از مواد مصنوعی tar-like است که روی نواحی بدون مو روزانه یکبار استعمال می شود و بعد از مدت کوتاهی شسته می شود.
قرص های کورتون
گاهی اوقات قرص های کورتیزون برای درمان ریزش موی شدید تجویز می شود. استفاده از قرص های کورتیزون خیلی قویتر از تزریق موضعی کورتیزون در پوست است.
نور درمانی
نوردرمانی در طاسی¬های یونیورسال که کل موهای بدن درگیر شده است، کاربرد دارد. اثربخشی آن در مطالعات گوناگون با درصدهای موفقیت مختلف گزارش شده است. احتمال ریزش دوباره موها با قطع نوردرمانی بالاست و نیاز به ادامه درمان برای مدت طولانی برای نگه داشتن موهای رشد کرده وجود دارد
سیتوکین درمانی
قرصهای تعدیل کننده سیستم ایمنی که کم عوارض ترین وموثرترین درمان است که طول درمان آن یک تا دو سال میباشد مثل قرص آزیپ رون،سولفاسالازین و ….
در ضمن درمانهایی مانند prp یا پالس درمانی یا پلاسما فریز فقط در حد تحقیقات میباشد
ترمیم مو
ترمیم مو نیازمند پوسته ایی مشابه با پوست سر دارد ، این پوسته که پروتز مو نامیده میشود از مواد طبیعی حاوی کراتین ساخته شده و قابلیت و ظاهری مشابه با پوست اصلی افراد دارد این پروتز دارای منافذی باز می باشد و تار های مو بر روی آن ها نصب میشوند و سپس به واسطه چسب فیکس کننده بر سر نصب میشوند .
عوارض داروهای آلوپسی چیست
تزریق تریامسینولون استوناید(عضلانی)
سردرد، سرگیجه، افزایش فشارخون، پوکی استخوان و… ازعوارض جانبی این دارو هستند.
تزریق کورتون(موضعی)
در مصرف موضعی گلودرد، سرفه، آبریزش، آتروفی پوست و…
محلول ماینوکسیدول
در مصرف موضعی آن خارش سر پرموئی در صورت وتشدید ریزش مو بدنبال مصرف خارش ممکن است
قرص های کورتون
عوارض گوارشی، بثورات جلدی٬ پوکی استخوان، افزایش فشار خون، واکنشهای آلرژیک، عفونتهای موضعی یا سیستمیک،سندرم کوشینگ،ادم،اتروفی بافتی،تهوع افزایش سریع وزن،اختلالات قاعدگی در زنان
سیتوکین درمانی(تضعیف کننده سیستم ایمنی)
تهوع،بی اشتهایی، ناراحتی معده، اسهال، سردرد، عقیمی قابل برگشت در مردان و ناراحتی های عمومی مانند ضعف و خستگی، رنگ پریدگی، مشکل در بلع، واکنشهای آلرژیک از قبیل تب و راش پوستی
کرم یا پماد آنترالین
آنترالین، بطور موقتی بر روی پوست ایجاد سوزش کرده و پوست تحت درمان قهوه ای کم رنگ یا بی رنگ خواهد شد. پس از استعمال دست ها باید شسته شوند
از عوارض برخی از دارو ها برای درمان آلوپسی استفاده می شود.
درمان های جدید آلوپسی چیست
توفاسیتینیب (زلجانز)
tofacitinib ، یک داروی از کلاس مهار کننده¬ی Janus کیناز (JAK) است، که توسط موسسه ملی بهداشت و Pfizer، کشف و توسعه یافته است. Tofacitinib به عنوان Xeljanz و Jakvinus به بازار عرضه شده است.
در حال حاضر برای درمان آرتریت روماتوئید (RA) در بیمارانی که نمی توانند با متوترکسات (Rheumatrex، Trexall) به تنهایی درمان شوند، استفاده می شود و در ایالات متحده و کشورهای دیگر تایید شده است.
این دارو تأثیری مهمی در درمان پسوریازیس در فاز ۳ مطالعات نشان داده است. برای این دلیل، در درمان بیماری التهابی روده، دیگر بیماری های ایمنی و همچنین برای پیشگیری از رد پیوند اعضا، در حال حاضر، مورد مطالعه است.
رکسولیتینیب
Ruxolitinib برای درمان میلوفیبروز (وضعیتی که در آن مغز استخوان، جایگزینِ بافت اسکار شده و باعث کاهش تولید گلبول قرمز می¬شود) استفاده می¬شود. Ruxolitinib در کلاسی از داروهایی موسوم به مهار کننده کیناز است و از طریق مسدود کردن آنزیمی که باعث می¬شود، بافت اسکار به شکل مغز استخوان تبدیل شود، کار می¬کند.
این دارو چگونه باید استفاده شود؟
Ruxolitinib به عنوان یک قرص را از طریق دهان استفاده می¬شود. معمولا با یا بدون غذا دو بار در روز استفاده می¬شود. و هر روز در محدوه زمانی مشخص باید استفاده شود. به دستورالعمل روی برچسب نسخه را به دقت دنبال کنید، و از دکتر یا داروساز خود بخواهید تا هر بخش را که نمی فهمید ، توضیح دهند. دقت شود بیشتر یا کمتر از تجویز دکتر نباید استفاده شود .
سینورا
سینورا دارویی است که برای بیماری های اتو ایمن (خود ایمنی) ، بیماری های استخوانی (پوکی استخوان) ، بیماری های هورمونی (رشد هورمون ها) ، گوارشی ، مفصلی ، پوستی ، بیماری هایی نظیر نازائی و … کاربرد دارد.
یکی از مزیت های این دارو تزریقی – خوراکی آن بوده که سبب شده ، بیمارانی که جهت مصرف خوراکی یا بالعکس دچار مشکل هستند بتوانند گزینه دیگری را انتخاب کنند.
داروی روفانیب
خوشبختانه داروی روفانیب در ایران رونمایی شده و قادر است به درمان آرتریت روماتوئید بپردازد و آن را در مرحله شروع به اتمام برساند .
قبل از تولید این دارو ، درمان از طریق داروی خارجی تفاسیتینیب امکان پذیر بود که هزینه ایی بالای ۵ و نیم میلیون تومان ماهیانه را به خود اختصاص می داد که کسی قادر به خرید آن نمی بود و هیچ بیمه ایی نیز آن را تقبل نمیکرد و مجبور به تحمل این بیماری بسیار دردناک و عذاب آور می شد ، حال داروی فانیب در ایران رونمایی شده و به شکل قرص های ۵ میلی گرمی و به صورت ۶ عدد در جعبه به فروش می رسد . از طریق تولید ملی این دارو ، این دارو همیشه تولید شده و افراد با نبود و کمبود آن رو به رو نخواهند شد و همیشه برای آن ها در دسترس می باشد و هزینه آن مناسب تر برای بیماران ایرانی نسبت به مشابه خارجی این دارو می باشد .
این دارو کاملا با نمونه آن مشابهت داشته و مصرف آن نیز روند و کارایی مشابه با نمونه خارجی این محصول دارد به همین دلیل کیفیت داروی روفانیب تضمینی بوده و صدور صادر شدن را نیز دارد .
بیماری آرتریت روماتوئید جزء بیماری های سخت و دردناک بوده که می بایست درمان و داروی آن جزء پوشش بیمه ها قرار گیرد که متاستفانه تکنون چنین اقدامی صورت نگرفته است و دارو به صورت رایگان توضیع خواهد شد .
یعنی سینورا در الوپسی اثر داره؟میشه دربارش توضیح بدین
با درود و عرض ادب
در حال حاضر شرکت سیناژن اطلاعاتی در مورد سینوا اشتراک گذاری نکرده است لیکن به دلیل اتو ایمن بودن این دارو حدس بر آن است که موثر باشد.
با سپاس
سلام من از کروتون استفاده کردم موهام در اومد ولی باعث شد اضافه وزن وتو دید چشمام خلل ایجاد بشه وهمین که قرص های کروتون رو قطع کردم موهای سرم ریخت ولی موهای بدنم نریخت .الان به نظر شما کدوم دارو بهتره وعوارض کمی داره ایا امیدی هس که موهای سرم دربیاد
یا نه
درود بر شما
ضمن تشکر از اطلاعات مفید شما باید عرض کنم که به دلیل اینکه در دانشگاه ها و موسسات دانش بنیان در مورد آلوپسی آره آتا تحقیقاتی را انجام داده و در حال تکمیل تحقیقات هستند جای امیدواری بسیار زیاد است.
با سپاس
با سلام منم با دوستانه عزیز م در مورد داروهای کورتوندار موافقم چون خودم به دلیل استفاده طولانی ۱۵ سال صدمات زیادی دیدم از جمله مستعد به آب مروارید وکاهش شدید در دید کمی تراکم استخوان در چند ناحیه مخصوصا پوستم خیلی نازک شده تا حد امکان دوری کنید چون تاثریش تو من که موقتی بوده یعنی دارو رو قطع نمی کنم ولی باز ریزش دارم الان یه ماهه قرص پردنیزولون با اطلاع دکترم قطع کردم فقط قرصا ی مکمل و ویتامین ماینوکسیدیل ودیفن سیپرون استفاده میکنم ومنتظر تایید شدن این قرصای جدیدم امیدوارم که هر چه زودتر تایید شه
سلام
مقاله خوب و جالبی بود مخصوصا که عوارض تمام داروها و درمانهارو گفته بودن فقط اینکه این داروی جدید که اعلام شدهاز کجا باید تهیه بشه و این دارو آیا عوارضی هم به دنبال داره ? و این که در ایران این دارو وارد شده?و کدام دکترها تجویز میکنن ?
با سلام
همانطور که در مطالب قبلی گفته شد داروهای جدیدی که اعلام شده فعلا فاز تحقیقاتی خود را گذرانده و هنوز تاییدیه های لازم را برای بیماری آلوپسی آره آتا دارا نمی باشند به همین دلیل در بازار های جهانی عرضه نشده و به شکل رسمی اطلاع رسانی نشده است.
با سپاس
سلام و درود فراوان،و تشکر ویژه…یکی دیگر از عوارض مهم مصرف طولانی مدت کورتونهای خوراکی وتزریقی، و بعضی از داروهای ایمنوتراپی، افزایش فشارداخلی چشم،و ریسک ابتلا به بیماریهای چشمی ،همچون آب سیاه و آب مرواریدرابالامیبرد.لذا درمصرف آنها باید احتیاط بسیار کرد.
با سلام
من کورتون با دز بالا رو بهم تجویز کردن
که باعث اختلال در غدد داخلی مانند کم کاری فوق کلیه نارسایی ادرنال و در نهایت بیماری سخت ادیسون شد . اینها همه درکنار بیماریهای کلیوی اپلیشن قلب مشکلات شدید روده کوشینگ شدید اخلال چشم چپ فشار خون بالا و بعد پایین در حد کما . خلاصه یه دو سالی بیمارستان بودم تا بعد از طریق یکی از کلینیک های المان تمام این اثرات رفع شد به جز استرس و مشکل گوارش که راهی نداره
سلا.خسته نباشین…..من ۲۰ساله این مهمون ناخونده رو پذیرایی میکنم…از زمانی که ورزش رو شروع کردم از استروئید تزریقی استفاده کردم و متوجه شدم که در راه بهبودی این عارضه پیش میرم…با علم بر این که این استروئید ها عوارض داره ادامه دادم تا کاملا خوب شدم….ولی خوب بعد از قطع اون وبا مشکلات روحی شدیدی پیش اومد بعلاوه موهام مژه و ابروم هم در گیر شده..حالا سوالی که برام پیش اومده اینه که ایا استفاده از استروئید میتونه عامل تشدید این بیماری شده باشه یا نه….خواهش میکنم جواب بدین….با شپاس فراوان
سلام من هم دچار این مشکل هستم .و در ابتدا در ناحیه ی سر وحالا در ننواحی مختلف بدن .هر چقدر هن ماینوکسیدیل مصرف میکنم فایده ندارد چه کنم
با سلام
من خودم آلوپسی یونیورسالیس دارم،
تا سعی میکنید دنبال کورتون نرید چون خیلی مضر هستش، بقیه داروها هم موقتی هستن، هیچ دارویی اثر ماندگار نداره، شاید برای کسانی که ریزش موی کمتری دارن بهترینش ماینوکسیدول باشه چون یه محرک هستش، جدیدا هم میگن کلسیم دی جواب میده که هنوز اثرش رو ندیدم،
راستی من دندون ها و ناخن هام مشکل دارن،چون تا یادم هست همیشه دندون هام مشکل داشتن و حالا میخوام همه دندون هام رو بکشم چون احتمالش هست عفونت دندون هام تاثیری روی کاهش آلوپسی داشته باشه
از بچگی با آلوپسی بزرگ شدم، همه چیز رو امتحان کردم ولی نتیجه ها همیشه موقت بود تا زمانیکه یونیورسالیس شدم،
آیا این بیماری در نسل های بعد منتقل میشود ؟چند درصد ؟
سلام – من ۱۹ سالمه و از یک سال و نیم پیش مبتلا به الو پیسیا آر آتا شدم و الان یک ماه هست که الحمدلله سلامتیمو بدست اوردم و الان تمام موهای سر و بدنم در اومده . (من عرض دوماه که داروهای دکترم رو مصرف کردم تمام موهای سر و صورت و بدنم در اومد) من شمارمو میزارم اگه ادرس دکترم و طریقه درمانم رو خواستین در خدمتتون هستم.
آقا چرا شماره ای که این بنده خدا گذاشت حذف کردید آخه؟ شاید نجات پیدا کنیم
با سلام و درود فراوان. من ۵ ساله آلوپسی دارم اول سکه ای ریخت بعد ریش و موژه و ابرو و کل بدن ،یه دوره کورتن خوردم ریش و موهام در اومد بعد قطع کردم ولی الان حدودا ۲ ساله چیزی مصرف نمیکنم ولی بدنم الرژیک شده خارش و التهاب دارم چیزی مصرف ندارم نمیدونم چکار کنم لطفا راهنمایی کنید. سپاسگزارم